Actie4 kids   

 Actie4Kids schoenendoos: 2018-2019 Helpt U weer mee? (09-2013)

Van  30 september t/m 11 november. Folders en dozen kunt u na de dienst meenemen.
Actie4Kids is weer van start gegaan! Samen  willen wij weer 45.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiŽne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen naar Zambia, Sierra Leone,Togo,MoldaviŽ,RoemeniŽ, Oekraiene, en naar kinderenin de vluchtelingen kampen in Lesbos. Daar zijn veel kinderen die het moeilijk hebben. Ook nu nog leeft 1 op de 2 kinderen wereldwijd in armoede. De slogan van Actie4kids is ďVoor jou van mijĒ. Jij mag jouw speelgoed en zakgeld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad.Alle informatie wat wel en niet in de doos mag.er mag geen shampo en douchegel meer in de doos.


 We horen vaak dat kinderen weer naar school kunnen gaan door de schriften en pennen uit de schoenendozen. Een gevulde schoenendoos is een fantastisch cadeau, waardoor we kinderen ook kunnen leren hoe ze hun handen moeten wassen. De schoenendozen kunnen  iedere zondag worden ingeleverd  bij de Burghtkerk, vanaf 9.30 tot 11.00 uur   ,of bij Anneke Visser, Maricoweg 17, tel. 0622289772 Alide Zegers Vloedlijn 20 tel.313355. Tineke Ramaker , Vloedlijn 34 ,tel. 313866.

Vorig jaar zijn alle dozen op de bestemming aangekomen. Zie filmpje Het uitdelen van de dozen op
www.actie4kids.org
. En verdere informatie.

Schoenendoosactie (11-2017)

Alle gemeenteleden en mensen  buiten onze gemeente heel erg bedankt voor een gift of een gevulde schoenendoos. namens Anneke, Alide, en Tineke


 

 

 

 

 

 

Renske ontvangt Actie4Kids schoenendozen in Pakistan

 Ik ben Renske...........

 

Ik ben Renske en werk als verloskundige in het westen van Pakistan in een ziekenhuis.Wij wonen daar op een compoud ( afgeschermd terrein) met ongeveer 130 mensen, waarvan er natuurlijk een heleboel kinderen zijn. Afgelopen Pasen hebben we 57 schoenendozen gekregen van Actie4Kids en dat was overweldigend leuk voor de kinderen. Een keer een doos  helemaal voor jezelf. En de kinderen waren ook zo trots erop dat ze deze zelf mochten krijgen. En iedere keer gingen ze me vertellen wat er in zat.

Waar werk je in Pakistan?
Ik werk in een ziekenhuis dat tegen de grens met Afghanistan ligt. En het ziekenhuis is een klein ziekenhuis. Het specialiseert zich in hoofdzaak voor moeders en kinderen.

Is er vrijheid van godsdienst ?
Ik werk in een christelijk ziekenhuis en wij staan ook bekend als een christelijk ziekenhuis. Daarom kunnen we ' s morgens een dagopening houden in een kapel en we gaan ook naar de zalen waar we voorlezen en een lied zingen in de stamtaal.

Zijn de omstandigheden waaronder je werkt vergelijkbaar met Nederland?
Het werk wat ik daar doe in de verloskunde is het vergelijken met appels en peren, want het is echt helemaal anders. De omstandigheden zijn daar heel beperkt. We hebben maar 5 uur per dag elektriciteit. Daardoor moet je creatief omgaan waarmee je bezig bent.

Hoe ziet het leven van kinderen er uit in Pakistan?
Een kind in Pakistan heeft heel weinig leuke dingen om mee te spelen. Ze zijn wel heel inventief.
Ze spelen met dingen waar ze in Nederland niet naar omkijken. Maar ze hebben bijna niks van zichzelf. Alles moet gedeeld worden. De ouders zijn niet in staat om buiten de poort te komen om iets te gaan kopen en het geld ontbreekt ze daar vaak voor. Maar het is gewoon niet beschikbaar. Vooral potloden en schriften en leuke poppen. Dat is zo'n succes als dat in de schoenendoos zit.

Wat kun je tegen de Nederlandse jongens en meisjes zeggen die de schoenendozen vullen?
Wat fantastisch dat jullie dat gedaan hebben. Het moet ook een hele uitdaging zijn om een keuze te maken wat je in zo'n schoenendoos doet. Ik vind dat iedereen wel heel creatief is met wat ze erin gestopt hebben. De leuke dingen die aan de andere kant van de wereld weer uitgepakt worden. Je weet niet half hoeveel plezier je kinderen er daar mee doet.

Een actie4kids schoenendoos: voor jouÖ van mijÖ   (10-2017)   

ACTIE4KIDS 2017 Ė 2018 VAN START

De voorbereiding voor Actie4kids 2017 - 2018 is van start gegaan! Samen met u willen wij 50.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiŽne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa. In Nederland maken wij ons druk over de prestaties van de school waar onze kinderen op zitten. Maar wat als er helemaal geen school is? In Nederland zijn we bezorgd over de hoeveelheid suiker die onze kinderen binnenkrijgen door alle frisdranken. In ontwikkelingslanden sterven er jaarlijks 3 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan ondervoeding. In Nederland bedenken we campagnes tegen (cyber)pesten, terwijl miljoenen kinderen in oorlogsgebieden bedreigd worden met de dood. In Nederland moeten we prioriteiten stellen hoe we ons begrotingsoverschot gaan verdelen, elders in de wereld leeft 1 op de 2 kinderen nog steeds in armoede. Anneke, tel.310802,  Alide, tel.313355 en Tineke, tel.313866 zijn er al weer druk mee aan het voorbereiden. We kunnen de doos ophalen bij u na een telefoontje. En wij  houden u via het kerkblad de komende tijd op de hoogte van  verdere informatie en over het verloop van de actie.

     Hartelijke groeten en succes. Anneke, Alide, Tineke

Uitdelingen van de schoenendozen (04-2017)
In MoldaviŽ zijn de schoenendozen gedurende de Kerstdagen uitgedeeld door Youth for Christ en Hope and Future Moldova. Van Hope and Future ontvingen we een mooie bedankbrief met ontroerende verhalen van de kinderen, ouders en de organisatie zelf. Wat een vreugde en dankbaarheid. Dit is waar we het met zijn allen voor doen. De brief is als bijlage toegevoegd aan de mail.
In Sierra Leone is onze lokale partner Outreach Support Ministries druk bezig met de uitdelingen. De dank is groot dat ze weer schoenendozen uit mogen delen. Hieronder de eerste fotoís die we ontvangen hebben.
We zullen binnenkort van beide landen ook de fotoís op de website plaatsen.
Ook zijn er schoenendozen naar Griekenland gegaan om uit te delen aan de kinderen van Syrische vluchtelingen.

Klik hier voor de bijlage.......    kijk voor de foto's:  https://goo.gl/photos/nuFrCaaoEKgYVJfA8

 Actie-4 kids  (20-12-2016)
In het vorige bericht hebben we u deelgenoot gemaakt van onze zorgen:Actie4kids loopt al een aantal jaren terug.
We zijn blij en dankbaar dat we zo snel al kunnen melden dat de teruggang gestopt is en dat er zelfs sprake is van een lichte stijging.
Dit geldt voor zowel Nederland als BelgiŽ. Dank voor u support en gebed.
Als u dit bericht leest zijn de schoenendozen voor Sierrra Leone, Roemenie, Pakistan en MoldaviŽ al gecontroleerd en op transport gesteld. In de eerste helft van januari volgen de schoenendozen naar Togo,en Griekenland.

 

 Kijk voor het laatste

 nieuws op de website

 www.actie4kids.nl

 

 

 

Schoenendoosactie  (11-03-2016)

Actie4Kids is een onderdeel van Stichting De Samaritaan. Zij hebben als doel kinderen in de armste landen van de wereld te verrassen met een mooie gevulde schoenendoos. Deze schoenendozen zijn prachtig versiert en gevuld met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen. Dit jaar gaan de schoenendozen naar kinderen in Sierra Leone, Togo, Pakistan, RoemeniŽ, MoldaviŽ en indien mogelijk naar vluchtelingen in het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

De schoenendozen zijn uitgedeeld! 
Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de schoenendozen zijn uitgedeeld!
Er konden dit jaar in Sierra Leone ruim 12.000 dozen uitgedeeld worden. Vanwege de grote nood en armoede in het land ten gevolge van de Ebola-epidemie, zijn er nog meer kwetsbare kinderen en gezien het aantal beschikbare dozen werd een scherpe selectie gemaakt van de kinderen die een doos ontvingen.
De volgende criteria werden hierbij vastgesteld:

 Kinderen die Ebola overleefd hebben.
 Weeskinderen en kinderen uit eenoudergezinnen.
 Kinderen van amputees.
 Gehandicapte kinderen.
 Kinderen in verafgelegen dorpen.
 Blinden en doven.

Al deze kinderen zijn vooraf geselecteerd door de teamleden van Outreach Support Ministries, onze lokale partner in Sierra Leone.
Bij de uitdeling van dozen, werd vaak als reactie gehoord, dat niet alleen het kind blij was gemaakt met een doos, maar dat de hele familie er baat bij heeft gehad. Vooral wanneer er in het gezin geen geld was voor dingen als tandpasta, zeep, een tandenborstel, etc. Wederom werd duidelijk dat een kind met schoolspullen naar school kan gaan en ook de kleding in de dozen werd erg op prijs gesteld. Dit is super goed nieuws en een bevestiging dat een goed gevulde schoenendoos van grote waarde is! We hebben slechts enkele fotoís ontvangen; de mooiste staan in deze nieuwsbrief.

  
Hopelijk volgen er nog meer, dan zullen we ze zeker op de website plaatsen. Groeten Tineke, Alide

Op Nieuwsbrief 15 kunt u meer over de activiteiten lezen.  lees verder.......