Actie4 kids    Schoenendoosactie (11-2017)

Alle gemeenteleden en mensen  buiten onze gemeente heel erg bedankt voor een gift of een gevulde schoenendoos. namens Anneke, Alide, en Tineke


 

 

 

 

 

 

Renske ontvangt Actie4Kids schoenendozen in Pakistan

 Ik ben Renske...........

 

Ik ben Renske en werk als verloskundige in het westen van Pakistan in een ziekenhuis.Wij wonen daar op een compoud ( afgeschermd terrein) met ongeveer 130 mensen, waarvan er natuurlijk een heleboel kinderen zijn. Afgelopen Pasen hebben we 57 schoenendozen gekregen van Actie4Kids en dat was overweldigend leuk voor de kinderen. Een keer een doos  helemaal voor jezelf. En de kinderen waren ook zo trots erop dat ze deze zelf mochten krijgen. En iedere keer gingen ze me vertellen wat er in zat.

Waar werk je in Pakistan?
Ik werk in een ziekenhuis dat tegen de grens met Afghanistan ligt. En het ziekenhuis is een klein ziekenhuis. Het specialiseert zich in hoofdzaak voor moeders en kinderen.

Is er vrijheid van godsdienst ?
Ik werk in een christelijk ziekenhuis en wij staan ook bekend als een christelijk ziekenhuis. Daarom kunnen we ' s morgens een dagopening houden in een kapel en we gaan ook naar de zalen waar we voorlezen en een lied zingen in de stamtaal.

Zijn de omstandigheden waaronder je werkt vergelijkbaar met Nederland?
Het werk wat ik daar doe in de verloskunde is het vergelijken met appels en peren, want het is echt helemaal anders. De omstandigheden zijn daar heel beperkt. We hebben maar 5 uur per dag elektriciteit. Daardoor moet je creatief omgaan waarmee je bezig bent.

Hoe ziet het leven van kinderen er uit in Pakistan?
Een kind in Pakistan heeft heel weinig leuke dingen om mee te spelen. Ze zijn wel heel inventief.
Ze spelen met dingen waar ze in Nederland niet naar omkijken. Maar ze hebben bijna niks van zichzelf. Alles moet gedeeld worden. De ouders zijn niet in staat om buiten de poort te komen om iets te gaan kopen en het geld ontbreekt ze daar vaak voor. Maar het is gewoon niet beschikbaar. Vooral potloden en schriften en leuke poppen. Dat is zo'n succes als dat in de schoenendoos zit.

Wat kun je tegen de Nederlandse jongens en meisjes zeggen die de schoenendozen vullen?
Wat fantastisch dat jullie dat gedaan hebben. Het moet ook een hele uitdaging zijn om een keuze te maken wat je in zo'n schoenendoos doet. Ik vind dat iedereen wel heel creatief is met wat ze erin gestopt hebben. De leuke dingen die aan de andere kant van de wereld weer uitgepakt worden. Je weet niet half hoeveel plezier je kinderen er daar mee doet.

Een actie4kids schoenendoos: voor jou… van mij…   (10-2017)   

ACTIE4KIDS 2017 – 2018 VAN START

De voorbereiding voor Actie4kids 2017 - 2018 is van start gegaan! Samen met u willen wij 50.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa. In Nederland maken wij ons druk over de prestaties van de school waar onze kinderen op zitten. Maar wat als er helemaal geen school is? In Nederland zijn we bezorgd over de hoeveelheid suiker die onze kinderen binnenkrijgen door alle frisdranken. In ontwikkelingslanden sterven er jaarlijks 3 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan ondervoeding. In Nederland bedenken we campagnes tegen (cyber)pesten, terwijl miljoenen kinderen in oorlogsgebieden bedreigd worden met de dood. In Nederland moeten we prioriteiten stellen hoe we ons begrotingsoverschot gaan verdelen, elders in de wereld leeft 1 op de 2 kinderen nog steeds in armoede. Anneke, tel.310802,  Alide, tel.313355 en Tineke, tel.313866 zijn er al weer druk mee aan het voorbereiden. We kunnen de doos ophalen bij u na een telefoontje. En wij  houden u via het kerkblad de komende tijd op de hoogte van  verdere informatie en over het verloop van de actie.

     Hartelijke groeten en succes. Anneke, Alide, Tineke

Uitdelingen van de schoenendozen (04-2017)
In Moldavië zijn de schoenendozen gedurende de Kerstdagen uitgedeeld door Youth for Christ en Hope and Future Moldova. Van Hope and Future ontvingen we een mooie bedankbrief met ontroerende verhalen van de kinderen, ouders en de organisatie zelf. Wat een vreugde en dankbaarheid. Dit is waar we het met zijn allen voor doen. De brief is als bijlage toegevoegd aan de mail.
In Sierra Leone is onze lokale partner Outreach Support Ministries druk bezig met de uitdelingen. De dank is groot dat ze weer schoenendozen uit mogen delen. Hieronder de eerste foto’s die we ontvangen hebben.
We zullen binnenkort van beide landen ook de foto’s op de website plaatsen.
Ook zijn er schoenendozen naar Griekenland gegaan om uit te delen aan de kinderen van Syrische vluchtelingen.

Klik hier voor de bijlage.......    kijk voor de foto's:  https://goo.gl/photos/nuFrCaaoEKgYVJfA8

Schoenendoosactie (10-2016)
Ook dit jaar willen wij als gemeente weer meedoen aan de schoenendoosactie van Actie4Kids. Maar wat was dit ook weer voor actie?

Actie4Kids is een onderdeel van Stichting De Samaritaan. Zij hebben als doel kinderen in de armste landen van de wereld te verrassen met een mooie gevulde schoenendoos. Deze schoenendozen zijn prachtig versiert en gevuld met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen. Dit jaar gaan de schoenendozen naar kinderen in Sierra Leone, Togo, Pakistan, Roemenië, Moldavië en indien mogelijk naar vluchtelingen in het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om als gemeente aan deze actie mee te doen hebben wij uw hulp nodig. Hulp van u allemaal, want het leuke van deze actie is dat iedereen mee kan helpen. Want naast de mooi versierde en goed gevulde schoenendozen verzamelen wij ook spullen voor in de dozen. Denkt u daarbij aan potloden, pennen, schriften, ballen, poppen, shampoo, kammen en borstels. Maar misschien vindt u het wel erg leuk om een kind te verrassen met zelf gebreide sokken of mutsen, of vindt u het leuk om een knuffeltje of een toilettas te maken. Natuurlijk zitten wij ook verlegen om lege schoenendozen. En ten slotte is er ook veel geld nodig voor het transport en de opslag van de dozen.

In de komende weken worden er in de kerk folders uitgedeeld waar u meer informatie in kunt vinden. Vanaf 16 oktober staan wij achter in de kerk om uw schoenendozen en de andere materialen in ontvangst te nemen. Rond 9 november zullen wij de schoenendozen inleveren. Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp.

Namens de schoenendoosgroep, Anneke Visser. Ik ben ook bereikbaar via telefoon 06 222 89 772 indien u vragen heeft of wil dat ik de spullen bij u thuis op.

 De schoenendozen zijn uitgedeeld!  (11-03-2016)
Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de schoenendozen zijn uitgedeeld!
Er konden dit jaar in Sierra Leone ruim 12.000 dozen uitgedeeld worden. Vanwege de grote nood en armoede in het land ten gevolge van de Ebola-epidemie, zijn er nog meer kwetsbare kinderen en gezien het aantal beschikbare dozen werd een scherpe selectie gemaakt van de kinderen die een doos ontvingen.
De volgende criteria werden hierbij vastgesteld:

 Kinderen die Ebola overleefd hebben.
 Weeskinderen en kinderen uit eenoudergezinnen.
 Kinderen van amputees.
 Gehandicapte kinderen.
 Kinderen in verafgelegen dorpen.
 Blinden en doven.

Al deze kinderen zijn vooraf geselecteerd door de teamleden van Outreach Support Ministries, onze lokale partner in Sierra Leone.
Bij de uitdeling van dozen, werd vaak als reactie gehoord, dat niet alleen het kind blij was gemaakt met een doos, maar dat de hele familie er baat bij heeft gehad. Vooral wanneer er in het gezin geen geld was voor dingen als tandpasta, zeep, een tandenborstel, etc. Wederom werd duidelijk dat een kind met schoolspullen naar school kan gaan en ook de kleding in de dozen werd erg op prijs gesteld. Dit is super goed nieuws en een bevestiging dat een goed gevulde schoenendoos van grote waarde is! We hebben slechts enkele foto’s ontvangen; de mooiste staan in deze nieuwsbrief.

  
Hopelijk volgen er nog meer, dan zullen we ze zeker op de website plaatsen. Groeten Tineke, Alide

Op Nieuwsbrief 15 kunt u meer over de activiteiten lezen.  lees verder.......