Jeugd & Jongeren
 

Bericht van de Poortwachters (07-2017)
Op zaterdag 20 mei werd het schimmenspel over  'Jozef' opgevoerd in de Burghtkerk van en door de Poortwachters. Weken was er gebouwd aan een waterput, een gevangenis en een kudde schapen. En door drie lady's met hulp van ouders, een heuse  zelf genaaide echt jas van Jozef. Daarnaast waren er 'glas in lood' ramen met ook weer de prachtige jas van Jozef er in gemaakt. Het hele seizoen 2016/2017 stond in het teken van de verhalen rond Jozef. Ook tijdens hetSinterklaasfeest vieren kwam Jozef langs. En deed de leiding best even versteld staan. Midden onder het spel moesten de deelnemers ergens op de grond gaan zitten. Ze kregen een klein papiertje en wat potloodjes en moesten zonder met elkaar te praten heel snel schrijven of tekenen wat volgens hen Jozef van Sinterklaas moest krijgen. Dit kwam voorbij: geld, een nieuwe jas, een huis, een auto, een mijter, een fiets en hoe geweldig ook nog een takel om uit de put  gehaald te worden.  Dan na een wat gemankeerd jaar lees 'wat perikelen rond clubruimte en een zeer onwillige duim', konden we dan toch met elkaar de feestelijke opvoering laten zien aan alle ouders en een paar nieuwsgierige toeschouwers. Alle voorbereidingen samen met de enorme hulptroepen aan ouders, kerkrentmeesters, geluidtechnicus, een enorme partytent verrees op t podium met vereende krachten van o.a. moeders en een oma. Er was een vader die ons hielp om goede verlichting te hebben. Te veel om op te noemen dus.

 

Maar het mooiste was toch de groep zelf, onder applaus nog net niet op een rode loper kwamen de kinderen de kerk binnen. Gelijk verdwenen ze achter de schermen en voerden hun spel op. Het werd een prachtige avond. Helaas moesten we een speler missen' wel waren zijn 'eigen' extra drie schapen aanwezig, dat was top Kees. Na het bedank applaus waren er bloemen voor de leiding warme woorden van de kinderen. Gelijk waren er voldoende bereidwillige handen om alle bouwwerken en partytent op te ruimen!  En als klapper ook nog een uurtje heerlijk giebelen en giechelen onder het eten van verse aardbeien taart, verse cupcake's en vers net als het gebak zelf gebakken hartige hapjes. Daar kwamen cola en chips bij om alle zenuwen van het op te voeren stuk weer bij verbleekten. Alle kinderen waren om kwart over negen weer naar huis en werd de kerk door de laatste hulptroepen weer kerkdienst klaar gemaakt. Nogmaals dank aan al die ouders die ongeveer een gloeiend heen en weer over moesten hebben voor deze avond. Dank.

 

En dan nog een laatste groet en dank aan de leden van de Poortwachters.
Dag Julia, Nynke, Serahja, Sterre, Thomas, Meijert, Kees, Sil en Luc.
Wij hebben genoten van dit jaar.
Zij zwaaien af en kunnen komend seizoen verder als Schakelaars.

Hartelijke groeten, Ellen, Bram en Mieke
 

 

     Jeugd & Jongeren (04-2017)     

 

             20 mei a.s ....     20 mei a.s....

                  Schimmenspel    "JOZEF"

 Wat Jozef allemaal mee maakt?

 Komt het zien en verwonder u nog een keer over deze jongeman.

 De Poortwachters voeren het voor u op.

 Welkom op 20 mei a.s om 19.00 uur in de Burghtkerk. De toegang is gratis.

 Houd de avond vrij!      Mis het niet...

De Poortwachters.
 

Kinderkerstfeest (01-2017)

In de Schakel werd de musical “het leuke dromen, vervelende dromen, saaie dromen, dromenmuseum” door de leiding opgevoerd als hoorspel.

 

Het dromenmuseum hangt vol met allerlei dromen: vergeten dromen, toekomstdromen en nog veel meer. Het museum wordt bewaakt door een nachtwaker, hij doet erg zijn best maar valt toch in slaap, waardoor onbekenden kans zien het museum leeg te roven. Gelukkig weet Pelle een oplossing: alle mensen uit het dorp Stillebroek komen hun eigen droom inleveren. Zo kan het museum weer gevuld worden. Bram heeft tijdens het hoorspel alle liedjes laten horen die erbij hoorden. Na het hoorspel kregen de kinderen de traditionele sinaasappel en een boek mee.

Tijdens de adventsweken hebben de

 

kinderen ook een ster geknutseld en deze 

 

mocht eerste kerstdag mee naar huis.

 

Ook voor ds Wikke is een ster gemaakt.

 

 

Van de jeugdouderling. (01-2017)

Afscheid van ons vrolijke viertal.

Helaas hebben we in een mooie dienst in de kerk afscheid genomen van de familie Nauw. Zoals verwoord in de dienst waren ze alle vier actief in onze gemeente. Casper en Dennis met hun vrolijke stemmen en bijna altijd een antwoord klaar bij de gesprekjes vooraf gaand aan de nevendienst. Janine als enthousiaste leiding bij de nevendienst. En Roland was actief als minder zichtbare geluidsman. Nog een keer hebben we ze in t zonnetje gezet. De jongens hebben een strandpaal als herinnering aan Texel en de nevendienst meegekregen. Na de dienst is de leiding van de nevendienst nog gezellig koffie gaan drinken. Wat gaan we ze missen. Ook vanaf deze plaats, heel hartelijk dank voor jullie hulp en sprankelende aanwezigheid. We mochten een stukje met elkaar optrekken. Dat het jullie op de nieuwe plek in het jullie vertrouwde Zwolle goed mag gaan.  Mieke

De Poortwachters (01-2017)
Deze maand werd er weer van alles beleefd bij de Poortwachters. Er werd uiteraard sinterklaasfeest gevierd. Dit jaar had de leiding voor iedereen een kleinigheid geregeld en hebben we een doorschuifspel gespeeld. Tijdens het spel moesten de kinderen o wat gebeurt er, op de grond gaan zitten. kregen ze een klein blaadje en de opdracht: Wat zou jij als je sinterklaas was nu aan Jozef geven? ze hadden er drie tellen voor gekregen. ik wil u niet onthouden dat ik sprakeloos was toen ik later de tekeningen zag. in het verhaal zat Jozef in de put en was net verkocht als slaaf. Hij kreeg: een fiets, 2 nieuwe jassen, lieve broers, een takel werd boven de put gehangen, een nieuwe staf(die net zo mooi was als die van sint), geld, een grote auto, een mooi huis en sinterklaas z’n meter.
Verder is er gebouwd aan een put waar Jozef in zat, is er gesproken over de vrouw van Potifar en hoe dat nou kom dat Jozef toch de schuld kreeg. Hoe Jozef ondanks de gevangenschap z’n best blijft doen om eerlijk te blijven en anderen te helpen. En de laatste club avond voor de kerstvakantie hebben ze film gekeken.
Namens de leiding wensen we u ook van deze plek alle goeds voor 2017 toe. En hopen dat u ons blijft volgen.
Ellen, Bram en Mieke.

Van de jeugdouderling (12-2016)
De nevendienst.
  Elke week weer een gezellig moment in de dienst als de kinderen naar voren mogen komen. Helaas moeten we binnenkort afscheid nemen van Dennis en Casper Nauw. Zij zullen op de  vaste wal verder gaan met hun vrolijke reacties waar wij lang van hebben mogen genieten. Maar ook hun moeder Janine gaan we heel erg missen. We wensen hen ook vanaf deze plek samen met Roland alle goeds toe. Dank voor de spontane hulp die jullie boden. De leiding is inmiddels druk met de voorbereidingen voor de Kerstviering met de kinderen. Ook in de adventtijd is er weer een beetje extra in de dienst voordat de kinderen naar hun eigen ruimte gaan. U heeft al kennis gemaakt met 'Rainbow'. Benieuwd wat hij allemaal nog meer mee maakt.
Groet van; Anneke Blonk, Jeanet van Opstal, Janine Nauw, Anneke de Visser en Jolanda van Groningen.

 De Poortwachters,   Elke woensdagavond stroomt de Poort vol met een bruisende groep gezellige Poortwachters.
De groep is toch weer gegroeid. Inmiddels zijn er 9. Terwijl het even alsof er eerst 'maar' 4 leken te zijn. Wie staan er dit jaar voor de groep? Dat zijn Ellen Eelman-Vlaming en super blij met Bram van Groningen die ongeveer eenmaal in de maand mee draait en zelf mag ik ook weer meedoen. De eerste avond hebben we een groot spandoek gemaakt met 'Klaar voor de Start'.
We hebben best grote plannen. Het verhaal van Jozef staat dit jaar centraal. Daarom heen voeren we gesprekjes en hebben af en toe een leuk knutsel en doe activiteit. Daarna is het tijd voor een moment met de 'Kletsklapper'. Elke keer een blad door een van de leden gekozen. Sterk uiteen lopende reacties levert dat op. En dan sluiten we bijna elke avond af met 'Nachtwacht'.  Hartelijke groet, Ellen, Bram en Mieke 

  

 Nachtwacht.  De nachtwachters zijn nog altijd niet bij elkaar gekomen. Er is in de week van zeven dagen nog geen moment gevonden waarop we elkaar kunnen treffen. Jammer, maar we hebben wel contactjes via de app.

De Schakelaars.   Ook de Schakelaars hebben nog geen contact gehad naast de app en op straat.
Deze groepen zitten in een leeftijd dat er al zoveel afspraken naast de studie staan, waardoor het werkelijk zoeken is naar een momentje. Hopelijk komt er een vaste hangplek voor die leeftijd zodat ze even binnen kunnen lopen.
Wie weet vullen we in 2017 zomaar een agenda en hebben we een moment gevonden.
Hartelijke groet, Mieke Druif

Van de jeugdouderling. (10-2016)
De Poortwachters.  
Woensdag 5 oktober a.s begint de club weer.
Iedereen is weer van harte welkom. Ellen heeft al weer leuke plannen gemaakt, zodat jullie weer heerlijke avonden zullen hebben. Ik, Mieke mag af en toe meehelpen, maar er zullen af en toe ook ouders of opa, oma, tante of broer mee doen. Tot 21 dec heeft Ellen al een aantal geweldige plannen staan. Neem gerust een vriendin/vriend mee. Woensdag 5 oktober in de Poort om 18.45 uur tot 19.45 uur.  Tot snel,

De Nachtwacht en de schakelaars moeten op zoek naar dagen dat iedereen kan. Dat is lang niet altijd makkelijk met al die volle agenda's. Maar we gaan er voor.  Hopelijk weten we in het volgende kerkblad meer.  Groet, Mieke Druif.

Nienke bedankt!!! (09-2016)

 

 

 

Kindernevendienst  PK Den Burg buitendag (07-2016)

Op 10 juli was het eindelijk zover: de kindernevendienst buitendag, want twee weken daarvoor was het nog geen zomer en op de 10-de gelukkig wel. De KND buitendag begon eigenlijk al in het dorp, waar de kids: Thomas, Chelsey, Casper, Dennis, Sil, Rik en Lars, zich uit leefden in de speeltuin op de Groeneplaats. Om half tien vertrokken we per auto richting paal 12, waar Anneke Blonk een strandhuisje heeft van alle gemakken voorzien; we moesten hem alleen wel eerst even uitgraven na het stormachtige weer van de dag ervoor (het viel mee, alleen het flonder moest vrij gemaakt worden). De kids waren daardoor geïnspireerd geraakt en na een beker limo en een cakeje waren ze heerlijk aan het scheppen geslagen.

Dus konden wij, de leiding muv Jeannet, even lekker een bakkie (hij was heerlijk, Anneke V.) doen en kletsen. Thomas en Sil gingen kort daarna de ‘schat’ verstoppen. Nou, als u ooit eens wat goed diep en onvindbaar in het zand verstopt moet hebben, dan moet u Thomas en Sil bellen, want de andere kids+Anneke B. konden de schat, die in een afgezette plek van nog geen vierkante meter lag niet terug vinden. Na een half uurtje heeft Janine de grote schop ter hand genomen en de hele vierkante meter een meter diep afgegraven tot de schat weer boven water (lees: zand) kwam.  Met een heerlijk snoepje uit de schatkist gingen de kinderen verder met schelpen zoeken voor een schelpen-mobile voor in de tuin. Casper en Thomas namen het échte mannen-werk op zich: gaten maken in de schelpen met behulp van een hamer en een dikke spijker.

 

     

Ze kregen het zelfs voor elkaar om in de schelpen van mesheften een keurig gaatje te slaan zonder ze helemaal te slopen. Alle kinderen maakten een mobile voor zichzelf met hulp van Anneke B.&V. en Jolanda maakte er nog eentje als kado voor Jeannet, die met twee gebroken polsen (en dus twee armen in het gips) thuis zit. Alle kinderen hadden hun naam op één van de schelpen gezet. Aan het eind van de ochtend mochten de kinderen nog even in zee “zwemmen”, gelukkig bleef het bij pootje baaien, want de zee was erg ruig. Voor de lunch gingen we een patatje en een ijsje halen bij ‘t Turfveld (oftwel de bosijsjeswinkel, zoals Casper en Dennis het noemen): een mooie afsluiting van een fijne kindernevendienst – buitendag.

 

De Poortwachters  (05-2016)
We hebben op 6 april onze laatste avond gehad van dit seizoen!
We gingen met z’n allen naar de brandweer en werden op een mooie wijze opgehaald door Jan Klok in een brandweerbusje. Toen we daar aankwamen kregen we uitleg over de pieper die afgaat als er brand is en binnen mochten ze de brandweerjassen en de helmen zelf op. Dat was natuurlijk heel leuk en er zijn mooie foto's van gemaakt, daarna nog uitleg gehad over de brandweerauto's.

    


We hebben dit seizoen leuke en mooie activiteiten gedaan zoals plantjes planten, de ark van Noach nagebouwd, muziekinstrumenten gemaakt!!!  We gaan er volgend seizoen weer een spetterend en een leuke avonden van maken!!!
Vriendelijke groet van de leiding Gerie Van De Berg en Ellen Eelman Vlaming

 

Jeugdclub in de boekenweek  lees verder....... (2e bladzij)

Bericht van de jeugdouderling. (04-2016)

Het is al weer enige tijd geleden dat er een bericht van de jeugdouderling in het kerkblad stond. Nu hoop ik wel dat u me gemist heeft ;-).  Gelukkig kon u regelmatig lezen over activiteiten waar de jeugd mee bezig was in de verslagen van onze jeugdwerken Nienke v/d Heiden.

Van de Nevendienst.
In de erediensten zijn nu u dit leest net de 40 dagentijd afgesloten. Daarin zijn we voetstaps op weg gegaan
Wat was het gezellig met al die schoenen en voetstappen in de kerk. Elke week een spannende opdracht. We zijn de enthousiaste leiding van de nevendienst en alle flexibele predikanten en organisten onze dank verschuldigd. Bij deze dank aan alle mensen die zich daar voor hebben in gezet. Hulde!!

De Poortwachters.
De Poortwachters hebben een wel gevulde agenda achter de rug onder de bezielende leiding van Ellen Eelman-Vlaming en Gerie v/d Berg. Zij zijn begonnen om te werken met een nieuwe uitgave van de bijbel. En wel de ‘Samenlees bijbel’. Een prachtig boek met kleine verwerkingstips en een liedje of een gedichtje. Echt een mooie uitgave die ook in gezinnen met jonge kinderen gebruikt kan worden.   

Nachtwacht.
De deelnemers van Nachtwacht hebben een paar x een avond gehad met verschillende onderwerpen. Januari hebben we het afgelopen jaar geëvalueerd en bij geklets onder het genot van een bakkie thee en een koekje. In februari hebben ze in De Parel met andere Texelse jeugd mee gestreden om de eer tijdens ‘Sirkelslag’. Een avond hebben zij eens gekeken welke talenten ze hadden en ook wat de zwakke kanten waren. Een heel mooi moment was toen we ze gingen bespreken. Wat er gebeurde zult u ook herkennen, zelf denk je vaak dat dit of dat wel een zwakke kant van mij is….waarop een ander jou juist daarom zo sterk vind. Ook in de bijbel vinden we zulke mensen ons tot voorbeeld. Het was een geslaagd uur.

vorige week hebben met elkaar gegeten en een film gekeken. Wat hadden ze uitgepakt! Er waren verse wraps met heerlijk beleg, er was een pan heerlijke soep, als nagerecht waren er verse cupcakes en verse zelf gekocht koek. de film die we zagen was ‘Intouchables’. Het gaf tijdens de film al stof tot gesprek.
De volgende avonden van dit seizoen staan gepland op 19 april en 10 mei.

De Schakelaars.

De Schakelaars hebben dit jaar helaas nog geen eigen activiteit gehad. Heel jammer maar ja een mens kan maar op een plek tegelijk zijn. De beroepingscommissie nam en neemt zo zijn kostbare uren. We blijven zoeken naar een moment om de verloren tijd in te halen. Dan hoort u weer van hen.

Hartelijke groet van uw jeugdouderling, Mieke

 

 

 

 
Uitnodiging voor The Passion
(3-2016)    (samen eten en de uitzending kijken)

Op Witte Donderdag 24 maart zal Amersfoort het decor vormen voor een eigentijdse en muzikale vertelling van het Paasverhaal –  The Passion! Alle jongeren (12 t/m 18 jaar) die het leuk vinden om met elkaar naar de uitzending te kijken, zijn van harte welkom!
We willen daarvoor graag met elkaar eten. Om het niet te ingewikkeld te maken willen we vragen of iedereen iets te eten wil maken voor zichzelf en 2 anderen. Dat hoeft natuurlijk geen ‘chef kok kwaliteit’ te zijn, maar gewoon iets dat je lekker vindt en waar een paar anderen van mee kunnen eten. Als je hulp nodig hebt met het bedenken van een gerecht of met het koken, laat het ons weten! De uitzending duurt ongeveer 2,5 uur dus overleg thuis wel even of dat geen probleem is! Mocht je vervoer nodig hebben om naar Oosterend toe te komen, laat het ons weten.

Locatie             De Parel in Oosterend
18:30 uur          Inloop
19:00 uur          Samen eten
20:30 uur          Live registratie van The Passion kijken

Voor meer informatie en updates hou je de Facebookpagina van het Jeugdwerk in de gaten: https://www.facebook.com/jeugdwerkpkntexel/?ref=hl of kijk je op: www.thepassion.nl 
Laat je weten of je komt en wat je wilt maken voor het eten? Je kan je opgeven bij:
Marco Vlaming (
marco.vlaming@hetnet.nl), Mieke Druif (miekedruif@gmail.com) of Nienke JOP (n.vander.heiden@jop.nl) We hopen tot donderdag 24ste!

Sirkelslag!  (03-2016)
Op vrijdag 5 februari hebben we met 12 jongeren weer een super toffe editie van Sirkelslag Young gespeeld!

In het spel worden Bijbelverhalen, maatschappelijke thema's en spelelementen aan elkaar gekoppeld. De opdrachten stonden in het teken van 'delen', het thema van deze avond. Zo moest er brood met vis gedeeld en gegeten worden, werd er gepuzzeld, was er een ruilopdracht, moest de waarheid of een leugen verteld worden en werd er naar geheime boodschappen geluisterd om het raadsel op te kunnen lossen.

 

Bij de laatste opdracht ging het om het uitdelen van licht en liefde aan de wereld. De jongeren hebben licht en liefde uitgedeeld door kaarsjes aan buurtbewoners te brengen en een praatje te maken met mensen die alleen thuis waren of door een digitale boodschap te sturen aan mensen die wel wat licht konden gebruiken (zie bijgevoegde foto’s). De overige lichtschilderijen zijn te zien op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/jeugdwerkpkntexel/ 

 

Het was een leuke en gezellige avond!!

Jeugdclub de Poortwachters (02-2016)
De jeugdclub is vanaf januari in een nieuw jasje gestoken. De Samenleesbijbel speelt een centrale rol in de nieuwe opzet. Samen met de leiding gaan de kinderen op ontdekkingstocht naar verhalen en personen uit de Bijbel. Het idee is om met nieuwe thema’s te gaan werken. Alle belangrijke christelijke (feest)dagen voorbij, maar ook Bijbelse thema’s als muziek, reizen, bidden en dopen. En uiteraard worden de seizoenen, Dierendag, Koningsdag, Moederdag en heel veel andere onderwerpen niet vergeten! Bij elk verhaal dat aan bod komt, zit een leuke opdracht of een activiteit. Bij het verhaal van Noach gaan we bijvoorbeeld samen met de kinderen een Ark bouwen! Ook staan er vragen bij alle verhalen, zodat we de kinderen bij het verhaal kunnen betrekken. We hopen dat er op deze manier meer duidelijkheid is over de invulling van de club, zodat de kinderen weten wat zij kunnen verwachten.

Wie het leuk vindt mag het logboek mee naar huis nemen en de avonturen van de club daarin opschrijven. En natuurlijk wordt er altijd afgesloten met een spelletje Nachtwacht.
Alle kinderen van 8 t/m 11 jaar zijn van harte welkom!
Dag & tijdstip:Woensdag van 18:45 tot 19:45 (m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen) 
Locatie:            De Poort 
Leiding club:     Ellen Eelman-Vlaming  (0620534115) & Gerie van den Berg (0637010084)
Groeten namens de leiding Gerie van den Berg en Ellen Eelman-Vlaming (en ondersteuning Mieke Druif en JOP jeugdwerker Nienke van der Heiden)

P.S. Denk je er als ouder over na om de Samenleesbijbel voor jullie gezin aan te schaffen? Vraag ons een voorproefje of neem een kijkje op de website: www.samenleesbijbel.nl voor meer informatie.

Nacht Zonder Dak – 21 november 2015 (12-2015)

 

Na weken van voorbereiden, geld inzamelen, repeteren, aankondigingen op de radio en in de krant, creatieve workshops bedenken en kartonnen dozen verzamelen, was het dan eindelijk zover: de Nacht Zonder Dak!

Bolderkarren vol karton rolden rond 16.00 uur de Burghtkerk binnen. De jongeren die meededen aan de NZD hadden genoeg verzameld om voor iedereen een mooie hut te kunnen bouwen. De markt werd geopend en alle aanwezigen konden genieten van één van de heerlijke (speciaal voor deze dag gebakken) taarten, iets leuks kopen bij de tafel met mooie tweedehandsspullen of meedoen aan de workshops Cup cake versieren en de perfecte Sinterklaasschoen maken. Jong en oud kon zijn of haar bijdrage in de ‘geldmeter’ stoppen die door jeugdclub de Poortwachters was gemaakt. Maar het begin van deze dag was vooral een moment van elkaar ontmoeten en gezellig kletsen.

Als verrassing kwam Sinterklaas met zijn pieten een bezoekje brengen en alle deelnemers aan de dag en nacht veel plezier en succes wensen!

 

Rond 16.30 uur kwam Henk Talsma van Tear een presentatie geven. Aan de hand van twee spelletjes, een kort verhaal en een ontroerend filmpje vertelde hij meer over het doel van deze NZD. Na deze presentatie werd er een begin gemaakt aan de bouw van de krottenwijk. Met karton, plakband en scharen in de aanslag ging iedereen heel enthousiast aan de slag om een mooie slaapplaats te maken.

Vanaf 19.00 uur maakte Excelsior veel indruk met de uitvoering hun concert. Er ontstond spontaan een polonaise tijdens één van de nummers! Fantastisch dat zij geheel belangeloos mee wilden werken aan deze NZD. In de pauze van het concert vertelde Hetty van Dijk iets over haar werkzaamheden voor Vluchtelingenwerk Texel. Zij had ook drie vluchtelingen meegenomen die op Texel wonen. Met Hetty en deze drie mannen hebben de jongeren na afloop van het concert een heel bijzonder gesprek gevoerd. Want wat vraag je aan iemand die alles achter heeft moeten laten en gevlucht is? Het was heel indrukwekkend om hun verhaal te horen en zelfs wat foto’s van de reis te mogen zien.

 

 Na het gesprek was het tijd voor de spelletjesmarathon. Zelfstandige hutjes van kranten bouwen, Church appropriate dance moves, een spel over drinkwater met hindernissen en nog veel meer! Tijdens deze activiteiten schoof ds. Jacob Folkerts bij de groep aan, zodat we na de spelletjes met elkaar een korte viering konden houden. Even bijkomen en stilstaan bij de achterliggende gedachte achter deze NZD. Inmiddels was het bijna 23.30 uur en was er nog genoeg energie om verder te gaan met nog meer leuke activiteiten J We hebben met z’n allen nog meegedaan aan een toneelworkshop en toen we echt niet meer konden, hebben we ons krotje opgezocht.

 

Na een kort nachtje werden we om 6.30 uur wakker gemaakt. Gelukkig hadden we het door het dak van de kerk boven ons hoofd droog gehouden, maar het was wel bijzonder geweest om een nacht in een krotje te moeten slapen. En ook indrukwekkend, want wie kan nu zeggen dat hij of zij wel eens in een kerk geslapen heeft?! Na het opruimen hebben we samen ontbeten en de NZD met elkaar afgesloten.

Wat hebben er veel mensen hard gewerkt om deze dag en nacht onvergetelijk te maken. De jongeren die deelgenomen hebben en de stuurgroep voor het jeugdwerk willen iedereen die zich belangeloos heeft ingezet heel hartelijk bedankt voor jullie harde werk! Zonder jullie was deze actie niet zo’n groot succes geworden. En een succes was het, in totaal is er €1836,- opgehaald d.m.v. de sponsorkaarten van de jongeren, geld inzamelen door klusjes of activiteiten, collectes, giften en tijdens de dag zelf!!!! Een prachtig resultaat.

Hartelijke groeten,  Ellen Eelman-Vlaming, Gerie van den Berg, Jantine Brouwer, Mieke Druif, Afke Jimmink, Marjan Nicolay, Corrie Poot, Marco Vlaming en JOP jeugdwerker Nienke van der Heiden.

Was jij erbij en wil je foto’s terugzien of heb je de dag gemist en wil je weten hoe het was? Kijk dan op de website http://www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/den-burg-21-11-2015/

Van uw jeugdouderling. (09-2015)
Wat geweldig leuk dat er mensen mij aan m'n jasje trokken om te vragen waarom er geen bericht van mij in het laatste kerkblad nummer stond!
Deze keer heb ik helaas nog niet veel te melden. Maar toch maar wel een berichtje, ik moet er niet aan denken dat er dan mensen zijn die vrezen dat ik heb afgehaakt.

De Poortwachters.
De Poortwachters hebben aan het eind van het seizoen afscheid genomen van een flink deel van de jeugd die mocht doorstromen naar het voortgezet onderwijs. Wat zullen we hun aanwezigheid en inbreng missen. Onder de Poortwachters is de hoop op een flink aantal nieuwe achtplussers. Weet u iemand waar wij niet aan denken laat het a.u.b weten.

Een van de blijvers is druk bezig met een extra bijzondere activiteit waar ik nu over kan vertellen dat het te bewandelen pad door hem en zijn jeugdouderling is gelopen en de menukaart aan ‘t eind van dat pad is goedgekeurd. U hoort er van. Oooo en dan even voor de leiding van de Poortwachters  jullie horen het van hem zelf. Geen zorg als je dit leest dus. Die zelfde leiding heeft al prachtige posters gemaakt en verspreid op de scholen. Vanaf deze plaats allemaal weer een zinvol en gezellig clubjaar. En de leiding Ellen en Gerie jullie ook weer succes.

De Schakelaars.
De Schakelaars zullen dit jaar ook weer van start gaan. Helaas is ondanks enorm grote inspanning niet gelukt meer jeugd van deze leeftijd 14-16 jaar te bereiken.
Er staat dit jaar een uitstapje naar Amsterdam op de wenslijst van ons. U hoort er wel van ter zijner tijd.
 

Ja en dan nog de jeugd die nu als brugpiepers door het leven mogen gaan. Wat gaan die nu doen dan? Er wordt druk nagedacht om daar een goede plek voor hen te creëren. Dat zal iets worden in de trant van de Schakelaars. En ook een keer per maand bijeen komen, wordt vervolgd.

Van onze jeugdwerker Nienke van der Heiden, heb ik een voorproefje van de 'samenleef bijbel' meegekregen om alvast in te zien. Het is echt een erg mooi uitgevoerd en opgezet bijbelboekje om samen met jonge kinderen te gebruiken. Hopelijk lukt het om voor het eind van dit jaar klaar te hebben.
Het is bedacht door het Nederlands Bijbelgenootschap, en gemaakt samen met JOP (jeugdorganisatie van de PKN) en wordt uitgegeven door uitgeverij Royal Jongbloed.

 

Bericht van de kindernevendienst. (08 2015)

Op zondag 14 juni hadden we weer ons jaarlijkse uitje.

Voordat we op stap zijn gegaan, hebben we Ellen Eelman nog even in het zonnetje gezet. Zij gaat de kindernevendienst verlaten omdat zij vaker in de weekenden moet werken bij Stay Okay. Als dank kreeg zij de bloemen uit de kerk. Ellen nogmaals bedankt voor je grote inzet de afgelopen 10 jaar! Hierna zijn we op de fiets gestapt. We hadden prima weer om te fietsen dus het ging lekker vlot. Tussendoor nog even een snoep pauze en daarna op weg naar Oudeschild. Het was er erg rustig. Bij aankomst even wat lekkers drinken en eten en daarna spelen bij het speelschip, de waterspeeltuin of het pannaveld. De leiding bleef op een plekje zitten om de boel in de gaten te houden. Aan het einde van de ochtend hebben we een heerlijk patatje met toebehoren gegeten en als afsluiting een ijsje erbij.