Texel een eiland om op Adem te komen

Raad voor het Zomerwerk

Den hoorn

Protestantse Gemeente.

Markant in de vrije ruimte staat het Hoornder kerkje stevig op een keileembult, waaromheen het eiland Texel in de loop van de  eeuwen zich gevormd heeft. Het 17-eeuwse ademt een sfeer van intieme voornaamheid. Er is veel te vertellen over het ontstaan (na de Vikingentijd) en de restauratie van het kerkje.

 

Kerkdiensten:
In het voorjaar (tot aan de Pasen) houdt de Protestantse Gemeente hier driewekelijks kerk (in afwisseling met haar kerkdiensten in De Waal en De Koog). Deze diensten beginnen om 10.00 uur. Na de Pasen zijn er dubbeldiensten (Den Hoorn 11 uur, De Koog 9.30 uur) in afwisseling met een dienst in De Waal (10 uur). Tijdens de hoogzomer (vanaf 1 juli) is er wekelijks dienst, die begint om 10.00 uur. Vanaf 1 september geldt het winterrooster met om de drie weken kerk (in afwisseling met De Waal en De Koog)

 

 

Bezichtiging: Vanaf eind mei t/m eind augustus staat de kerk elke donderdagmiddag open voor bezichtiging van 14.00—16.00 uur. Er zijn gidsen en er is schriftelijke informatie aanwezig.

Voor groepsrondleiding en verdere inlichtingen kunt u terecht bij onze kosters.
Exacte data staan vermeld in  het digipaneel aan de weg bij de kerk.

 

"Op verhaal komen" een moment van stilte, muziek een verhaal. In juli en augustus van 16.30-1700 uur na de rondleiding in de kerk. (exacte data staan vermeld in het digipaneel aan de weg bij de kerk)

 

Koster: dhr. C. Peters, Hoge Achterom Den Hoorn
tel. 0222-316361
en mw. A. Vlaming, tel. 0222-314995

 

Contactpersoon: Dhr. J. Wessels

E-mail: jasperwessels@yahoo.com

 

Website:  http://demtex.nl/

 

 

Hoornder kerkje

Hoornder kerkje